Rendering by TEN Arquitectos
Solution

TLC Garage and Inspection Facility

Woodside, NY

Awards

2017 Excellence in Design Award, New York City Public Design Commission
TLC Garage and Inspection Facility

Rendering by TEN Arquitectos

TLC Garage and Inspection Facility

Rendering by TEN Arquitectos

TLC Garage and Inspection Facility

Rendering by TEN Arquitectos

The City of New York’s Department of Design and Construction and Taxi and Limousine Commission (TLC) needed to expand and reconfigure their facility along the Brooklyn-Queens Expressway. By adding a new office building over the existing eight-lane garage, TLC gained space within the same footprint, while allowing them to modify ground-level garage operations to reduce wait times and congestion. SGH consulted on the curtain wall design.

Scope | Solutions

SGH assisted the architect with the design of a custom unitized curtain wall system that balances constructability and cost constraints with energy and sustainability targets. Highlights of our work include the following:

  • Reviewed the proposed design and recommended ways to improve performance

  • Designed preliminary details and specifications to integrate the curtain wall with other enclosure systems, including a custom exterior shading system

  • Evaluated thermal performance of the custom curtain wall system

Project Contact(s)