Solution

Massachusetts Institute of Technology, International Design Center, Tectonics of Transparency: The Wall

Cambridge, MA

Client

Massachusetts Institute of Technology

Completion

2014

The sculpture, designed by Cristina Parreño, is located on the second floor of the Massachusetts Institute of Technology (MIT) Museum on Massachusetts Avenue as part of their International Design Center.  Acting as a symbol of the creative and cutting-edge work taking place in the center, the sculpture is not made of typical laminated glass units.  Instead, the design team used glass panels assembled from thousands of individual panes adhered with a UV-cured adhesive to maximize the purity of light through the sculpture and to provide clear cut panel edges.  SGH provided structural design services for the project.